A jóga lényege

Jóga Budapest

Ha meg kellene határoznunk a jóga lényegét, azt mondhatnánk visszatalálás önmagunkhoz. A jóga segítségével, megismerhetjük, ugyanakkor ki is terjeszthetjük saját határainkat, és visszatalálhatunk valódi énünkhöz. Egykor talán tudtuk, hogy kik vagyunk, de a rohanó élet során elveszítettük ezt a tudást. A test és a lélek egyensúlyi állapotának az elvesztése semmiképpen sem kellemes állapot. A jóga napjainkban tapasztalható rendkívüli népszerűségének egyik oka éppen az, hogy segítségével ismét épnek, egésznek érezhetjük magunkat, visszakapjuk az elveszett harmóniát.

Amikor egy nehezebb jógatesttartás végrehajtása során végre sikerül megtalálnunk az egyensúlyunkat, egyúttal azt is elsajátítjuk, hogyan kell megtalálnunk az egyensúlyt az élet más területein. Az ászanák gyakorlása megtanít arra, hogy miként birkózzunk meg azokkal a nehézségekkel, amelyekkel a mindennapi élet során szembesülünk.

A jóga egész személyiségünket stabilizálja. Hatására könnyebben megbirkózunk a stresszhelyzetekkel, a stressz okozta panaszok enyhülnek, vagy meg is szűnnek. Ha rendszeresen, hosszú távon jógázunk, pozitív gondolkodás, oldott hangulat, vidámság és elégedettség lesz rajtunk úrrá.