Hatha-jóga a harmonikus állapotért

hatha jóga budapest

Hatha Jóga Budapest

A jóga számos irányzata közül a hatha-jóga a legelterjedtebb. (A ha szó jelentése „Nap”, naplélegzet, a tha szócskáé pedig „Hold”, vagy holdlélegzet). A hatha-jóga egyesíti az ellentétes hatású energiákat, továbbá egyensúlyban tartja a ki- és beáramló energiákat.

A testmozgásból, légzésből és koncentrációból álló ászanák pozitív hatást gyakorolnak személyiségünk egészére: erősítik az izmokat, elősegítik a belső szervek és a mozgásszervek kiegyensúlyozott működését, javítják a vérkeringést, megnyugtatják az idegeket, normalizálják a légzést és növelik a koncentrációs készséget.

Pontosan ez az, amire szükségünk van, hiszen a hétköznapi gondok, a nyomasztó követelmények és határidők, a konfliktusok és a munkahelyi problémák sok embernek már fiatal éveiben testi feszültséget, mozgásszervrendszeri bántalmakat és vérkeringési zavarokat okoznak. Néha pszichoszomatikus betegségek (olyan betegségek, melyeknek mind szervi, mind pedig lelki okai vannak, például gyomorpanaszok, hasmenés vagy migrén, hogy csak néhányat említsünk) kialakulásához is vezethetnek.

A hatha-jóga rendszeres alkalmazásával már rövid időn belül látható eredményeket érhetünk el: testünk, lelkünk és szellemünk gyógyító, regeneráló erői működésbe lépnek és stabilizálódnak. Nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válunk, és így könnyebben felvehetjük a harcot a mindennapi kihívásokkal szemben.